Hjeteligt velkommen til

Friluftsterapeutens
Filosofiske Frikvarter

 

Stedet hvor ingen tanker er for små (eller for store).
hvor der er plads til både spontane strøtanker og radikale grublerier.
Hvor livet forståes baglæns mens det leves forlæns.

Livet forståes baglæns, men må leves forlæns

Vi er kun nuet og tid er blot hukommelse blandet med begær.
Kun døde fisk svømmer med (tanke)strømmen.

At vide hvad man ikke ved er dog en slags alvidenhed

(Er)kend dig selv. Og at vores fortåelse for universets indretning er begrænset. Kun således kan du begynde at filosofere.

Hvad er det værd at vide om "væren"?

…og kan vi stole på alle indtryk vi oplever?

Årets, livets og naturens gang

“Vi bør også være opmærksomme på, at selv de ting, der følger efter de ting, der er frembragt i overensstemmelse med naturen, indeholder noget behageligt og attraktivt. For eksempel, når der bages brød, spaltes nogle dele i overfladen, og disse dele, som således åbner sig og har en vis mode i modstrid med formålet med bagerens kunst, er smukke på en måde og vækker på en ejendommelig måde et begær. for at spise. Og igen gaber figner, når de er helt modne, åbne; og i de modne oliven tilføjer selve den omstændighed, at de er tæt på råddenhed, frugten en ejendommelig skønhed. Og kornet, der bøjer sig ned, og løvens øjenbryn og skummet, der flyder ud af vildsvinenes mund, og meget andet – skønt de langt fra er smukke, hvis en mand skulle undersøge dem hver for sig, – alligevel, fordi de er en følge af de ting, som er dannet af naturen, hjælper med at pryde dem, og de behager sindet; så hvis et menneske skulle have en følelse og dybere indsigt med hensyn til de ting, der produceres i universet, er der næppe en af ​​dem, der følger som konsekvens, som ikke vil forekomme ham at være på en måde, som at give glæde”

– Marcus Aurelius Meditation eller Tanker til sig selv 

Hellere skovbader end ufrivillig røgdykker - klimakamp

Som økoterepeut handler mit virke om at erkende og forbedre tilstanden og forholdet mellem os og den mere-end-menneskelige-verden vi kalder vores hjem.
Ved at opleve rolige og reflekterende stunder i naturen vil det (måske) gå op for de fleste af os hvor unik livet og alle dets fasetter er – og er det er værd at værne om.
Men det kræver også handling – og ikke mindst ofre. Det kræver, at vi tør tage til orde, at vi står sammen og at vi er villige til at give afkald på nogle af de “goder” som vores tid så lokkende tilbyder os (men som tilskrives den regning som naturen og alle vores kommende generationer må betale).

Mine filosofiske helte

Tekst på vej.

Seneca
Epiktet
Marcus Aurelius
Søren Kierkagaard
Albert Camus
Alan Watts
Arne Næss

Bob Ross, amerikansk kunster og tv-personlighed: “There’s nothing wrong with having a tree as a friend”

Judith Butler
Donna Haraway
Sara Ahmed

Fiktive figurer:
Peter Plys
Baloo (fra Junglebogen)
Mumitroldene (og dermed Tove Jansson)
Onkel Iroh (fra Avatar: The Last Airbender)

Vil du vide mere?

Skriv endelige en besked, hvis der noget ved tilværelsen du undre dig over – måske har filosofien et svar (eller blot endnu et spørgsmål).

Jeg tager dig gerne med på en peripatetisk vandretur eller guider en sokratisk dialog, så vi ligesom antikkens oldgærske filosoffer kan komme nærmere ind på livets helt store spørgsmål.