Hjeteligt velkommen til

Friluftsterapeutens
Filosofiske Frikvarter

 

Stedet hvor ingen tanker er for små (eller for store).
hvor der er plads til både spontane strøtanker og radikale grublerier.
Hvor livet forståes baglæns mens det leves forlæns.

Livet forståes baglæns, men må leves forlæns

Vi er kun nuet og tid er blot hukommelse blandet med begær.
Kun døde fisk svømmer med (tanke)strømmen.

At vide hvad man ikke ved er dog en slags alvidenhed

(Er)kend dig selv. Og at vores fortåelse for universets indretning er begrænset. Kun således kan du begynde at filosofere.

Hvad er det værd at vide om "væren"?

…og kan vi stole på alle indtryk få oplever? 

Årets og livets gang

“Vi bør også være opmærksomme på, at selv de ting, der følger efter de ting, der er frembragt i overensstemmelse med naturen, indeholder noget behageligt og attraktivt. For eksempel, når der bages brød, spaltes nogle dele i overfladen, og disse dele, som således åbner sig og har en vis mode i modstrid med formålet med bagerens kunst, er smukke på en måde og vækker på en ejendommelig måde et begær. for at spise. Og igen gaber figner, når de er helt modne, åbne; og i de modne oliven tilføjer selve den omstændighed, at de er tæt på råddenhed, frugten en ejendommelig skønhed. Og kornet, der bøjer sig ned, og løvens øjenbryn og skummet, der flyder ud af vildsvinenes mund, og meget andet – skønt de langt fra er smukke, hvis en mand skulle undersøge dem hver for sig, – alligevel, fordi de er en følge af de ting, som er dannet af naturen, hjælper med at pryde dem, og de behager sindet; så hvis et menneske skulle have en følelse og dybere indsigt med hensyn til de ting, der produceres i universet, er der næppe en af ​​dem, der følger som konsekvens, som ikke vil forekomme ham at være på en måde, som at give glæde”

– Marcus Aurelius Meditation eller Tanker til sig selv 

Vil du vide mere?

Skriv endelige en besked, hvis der noget ved tilværelsen du undre dig over – måske har filosofien et svar (eller blot endnu et spørgsmål).

Jeg tager dig gerne med på en peripatetisk vandretur eller guider en sokratisk dialog, så vi ligesom antikkens oldgærske filosoffer kan komme nærmere ind på livets helt store spørgsmål. 

Se Friluftsterapeuten "in action" - flere videoer kan ses på min YouTube-kanal